Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Offsite Team
- 24.04.2024

Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Θα είναι αυξημένο από €190 σε €250 και αφορά 14,000 χαμηλοσυνταξιούχους - Τι είπε ο ΠτΔ στο Υπουργικό

Αύξηση του πασχαλινού επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προεδρεύει σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε ότι «σήμερα, ανάμεσα στα θέματα που έχουμε είναι πολύ σημαντικό να δούμε πού βρισκόμαστε αναφορικά με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Καταθέσαμε το σχετικό αίτημα πληρωμής για τη δεύτερη και την τρίτη δόση χορηγίας, αλλά θέλω να δω πού βρίσκονται τα υπόλοιπα ορόσημα γιατί δεν πρέπει να υπάρξει καμιά καθυστέρηση στο συγκεκριμένο θέμα.

Το δεύτερο που είναι σημαντικό και σε συνέχεια των ανακοινώσεων που κάναμε για τα μέτρα κατά της ακρίβειας στις 28 Μαρτίου, είναι η απόφαση που θα έχουμε για το πασχαλινό επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μάλιστα θα είναι αυξημένο από 190 σε 250 ευρώ, κάτι πολύ σημαντικό για σχεδόν 14 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Επίσης, την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα έχουμε μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με τις δράσεις που ανακοίνωσα στις 29 Ιανουαρίου. Θέλω να είστε καλά προετοιμασμένοι, για να δούμε πού βρίσκεται το στάδιο υλοποίησης. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε ποια υλοποιήθηκαν, σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται τα υπόλοιπα, ώστε εκεί που χρειάζεται να τρέξουμε περισσότερο.

Κάναμε την παρουσίαση των προτεραιοτήτων μας γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε τη λογοδοσία. Μέσα στο πλαίσιο της λογοδοσίας για ό,τι υποσχεθήκαμε στον κόσμο πρέπει να προχωρήσουμε. Άρα, θέλω να έρθετε καλά προετοιμασμένοι – όσοι θα απουσιάζετε θα πρέπει να αποστείλετε σχετικά σημειώματα- για να κάνετε την παρουσίαση που αφορά στις αρμοδιότητες σας. Για αυτό και η συνεδρίαση θα γίνει το απόγευμα, έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος να παρουσιάσει ο καθένας πού βρισκόμαστε. Σήμερα, στην ημερήσια διάταξη έχουμε αρκετά θέματα».  

0
Home