Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ξήλωσαν πάνω από 50 κυρτώματα - Με ποιους τρόπους θα αντικατασταθούν

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 20.03.2024

Ξήλωσαν πάνω από 50 κυρτώματα - Με ποιους τρόπους θα αντικατασταθούν

Μέχρι το 2026 θα ξηλωθούν τα 2.500 κυρτώματα που υπάχουν στην Κύπρο

Η επιχείρηση απομάκρυνσης όλων των κυρτωμάτων που βρίσκονται στους κυπριακούς δρόμους έχει αρχίσει. Ήδη ξηλώθηκαν πάνω από 50 κυρτώματα σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ μέχρι το 2026 αναμένεται να ξηλωθούν και τα 2.500 κυρτώματα που βρίσκονται στις πόλεις και κοινότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα κυρτώματα θα αντικατασταθούν με τρία μέτρα επιβράδυνσης της ταχύτητας. 

Το Υπουργείο Μεταφορών ετοίμασε πλάνο δράσης  για τα  μέτρα επιβράδυνσης της ταχύτητας.

 

  1. Ένα από τα μέτρα αυτά είναι η τοποθέτηση στη θέση κυρτωμάτων κατασκευής τετράγωνης μορφής. Οι εν λόγω κατασκευές που ομοιάζουν σαν τετράγωνα βουναλάκια τοποθετούνται σε χώρες του εξωτερικού.
  2. Παράλληλα, το δεύτερο μέτρο θα αφορά την τοποθέτηση νησίδων σε σημεία όπου υπήρχαν τοποθετημένα κυρτώματα.
  3. Το τρίτο μέτρο αποτελεί η τοποθέτηση στενωμάτων στους δρόμους κάτι που ακολουθήθηκε και σε προηγούμενα χρόνια.

 Πάει με προϋπολογισμό 

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσει σε προϋπολογισμό ώστε να προχωρήσει η εγκατάσταση κάποιων έργων μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το θέμα των κυρτωμάτων  απασχολεί έντονα αφού: Aπό τη μια άπτεται της οδικής ασφάλειας και από την άλλη τίθεται θέμα με τους ρύπους.Συγκεκριμένα, το φρενάρισμα των οχημάτων και η καύση που προκαλούν ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα.Ωστόσο, θα γίνουν εξαιρέσεις ώστε να παραμείνουν τα κυρτώματα σε περιοχές που υπάρχουν σχολικές μονάδες.

>>>>Διαβάστε επίσης: Bαφεάδης: Θέλουμε να φύγουμε τα κυρτώματα από τους δρόμους<<<<

Που τοποθετούνται - Προυποθέσεις

Τα κυρτώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία τοποθετούνται κυρίως σε κατοικημένες περιοχές ή χώρους που κινείται πολύς κόσμος. Αποκλειστικός στόχος της τοποθέτησής τους είναι ο περιορισμός των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσουν οι οδηγοί στις κατοικημένες περιοχές. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων έχει την ευθύνη για το αστικό οδικό δίκτυο. Αντίθετα, τα Κοινοτικά Συμβούλια είναι αρμόδια για την τοποθέτηση κυρτωμάτων στις κοινότητες/χωριά.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home