Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ανακριτική για Μονή Αββακούμ: Πήγε ο Ησαΐας-Σειρά των 2 μοναχών-Σιγή ιχθύος από Αστυνομία

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 20.03.2024

Ανακριτική για Μονή Αββακούμ: Πήγε ο Ησαΐας-Σειρά των 2 μοναχών-Σιγή ιχθύος από Αστυνομία

Μπόλικη δουλειά από την ανακριτική επιτροπή - Το Συνοδικό Δικαστήριο θα συνέλθει μολις υπάρξουν εξελίξεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται oι έρευνες της ανακριτικής επιτροπής που όρισε το Συνοδικό Δικαστήριο με στόχο να εκδώσει πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί στα μέλη του (Συνοδικό Δικαστήριο).

Ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής που την αποτελούν οι: Ηγούμενος Μαχαιρά Επιφάνιος, Χύτρων Λεόντιος - Ηγούμενος Αγίου Νεοφύτου, ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας Γρηγόριος και δυο κληρικοί,  κατεθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαίας το περασμένο Σάββατο σε μια πολύωρη κατάθεση. Όπως πληροφορείται η OffsiteNews εντος των επόμενων ημερών ίσως και μέχρι την Πεμπτη θα καταθέσουν και οι δυο μοναχοί σε δυο καταθέσεις κλειδί στην υπόθεση.

 Ο Ταμασού Ησαίας ενημέρωσε τόσο τον Αρχιεπίσκοπο όσο και την Ιερά Σύνοδο. ενώπιον της οποίας κατέθεσε βίντεο και στοιχεία κατά των δύο μοναχών, που αφορούν οικονομικής και ηθικής φύσεως ζητήματα.

Ο Ταμασού Ησαίας καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των δυο μοναχών περί απειλών, απαγωγης και εξαναγκασμό σε παραδοχή. Οι δυο μοναχοί θα έχουν το δικαίωμα να δώσουν τη δική τους εκδοχή σε σχέση με τα γεγονότα που τους καταλογίζουν.

Mε την ολοκλήρωση των καταθέσεων και όλων των τεκμηρίων που θα ληφθούν θα εκδοθεί σχετικό πόρισμα το οποίο θα κατατεθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο. Παραμένει άγνωστο με τα νέα δεδομένα και τη σύσταση της ανακριτικής Επιτροπής πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου. 

 Με βάση την πορεία της έρευνας ενδεχομένως να προκύψουν και άλλοι μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της ανακριτικής Επιτροπής.

Καμία δήλωση από την Ανακριτική Επιτροπή

Δεν προτίθενται να προβούν σε οποιεσδήποτε δηλώσεις για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Αββακούμ τονίζουν σε σημερινή τους ανακοίνωση ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής και καλούν όλους «σε ειρήνευση εν όψει και της Σαρακοστής».

Όπως αναφέρεται, «επειδή δημοσιογράφοι επεδίωξαν να μιλήσουν με μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής, εμείς, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής, δηλώνουμε κάθετα και κατηγορηματικά ότι δεν προτιθέμεθα να προβούμε σε οποιεσδήποτε δηλώσεις για την εν λόγω υπόθεση».

Προστίθεται ότι «αφού τελειώσουμε την διαδικασία καθώς ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας μας, θα παραδώσουμε όλο το υλικό μαζί με το πόρισμα στο Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο για τα περαιτέρω».

>>>>Διαβάστε επισης: ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΒΒΑΚΟΥΜ<<<<

Ορόσημο το Πάσχα

Σύμφωνα και με τις οδηγίες που δόθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ως γνωστό οι δυο μοναχοί αντιμετωπίζουν και το ενδεχόμενο της ποινής της καθαίρεσης. 

Σιγή ιχθύος από την Αστυνομία

Σε μια άλλη εξέλιξη, σιγή ισχυος τηρείται από την Αστυνομία σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται καθημερινά για το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ. Αστυνομικές πηγές μάς παρέπεμψαν στις δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου. 

Ο Εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου  ανέφερε ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, όμως δεν τεκμηριώνονται ακόμα συλλήψεις. 

Αξιοσημείωτο πάντως το γεγονός είναι ότι ένα σωρό υπηρεσίες ασχολούνται με την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η Υποδιεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος διερευνά τις καταγγελίες της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής για οικονομικά αδικήματα από τους δύο μοναχούς της Μονής. Έχει συσταθεί ομάδα ανακριτών. 
  • Με την όλη υπόθεση ασχολείται επίσης και η ΜΟΚΑΣ. 
  • Το ΤΑΕ Αρχηγείου, διερευνά τις καταγγελίες που έχει δεχθεί η Αστυνομία από αριθμό μοναχών της συγκεκριμένης Μονής, κάποιοι εκ των οποίων ήδη έχουν δώσει κάποιες αναφορές και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ληφθούν καταθέσεις και από τους υπόλοιπους σε σχέση με τις δικές τους καταγγελίες που αφορούν αδικήματα όπως επίθεση, απειλή βιαιοπραγίας και άλλα αδικήματα.
  • Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξετάζει σχετικά με τη διαρροή και την αυθεντικότητα των βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας καθώς και άλλο οπτικοακουστικό υλικό που λήφθηκε από το κλειστό κύκλωμα της Μονής. 
  • Η Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων διερευνά το θέμα της κακοποίησης γυναίκας, όπως φαίνεται σε βίντεο που διέρρευσε σε ΜΜΕ
  • Επιπλέον η Νομική Υπηρεσία, λόγω των ισχυρισμών για εμπλοκή μελών της Αστυνομίας και άλλων προσώπων στην υπόθεση, ως γνωστό διόρισε δύο Ποινικούς Ανακριτές, για να διεξάγουν ανακρίσεις σε συνεργασία με τους Ανακριτές της Αστυνομίας, αναφορικά με ενδεχόμενη διάπραξη οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο.

Στην Αστυνομία ως τεκμήριο οι €800.000

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ακόμα ότι έχει παραληφθεί μεγάλος όγκος τεκμηρίων, τόσο σε έγγραφο, όσο και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Μονής. Λήφθηκε επίσης μεγάλος αριθμός καταθέσεων και συνεχίζονται. Η Αστυνομία έχει κατασχέσει μεγάλο ποσό, πέραν των 800.000 ευρώ, που εντοπίστηκε στο χρηματοκιβώτιο, αλλά  δεν γνωρίζει  πότε παραλήφθηκε ως τεκμήριο το χρηματοκιβώτιο.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home