«

»

Ιουν
16

Άρθρο Αναγνώστη – Μέγαρο πολιτισμού-Ακόμα ένα αχρείαστο έργο

Τελικά σε αυτό τον τόπο δώσαμε θέσεις σε Υπερίληκες και έχουν σκοπό να γεμίσουν την Κύπρο με Μέγαρα αντί με έργα ουσίας, προσφοράς και πάνω από όλα να είναι οικονομικά βιώσιμα και συμφέροντα προς τον πολίτη και την οικονομία του Τόπου.
Στη Αθήνα των 5 εκατομμυρίων το Μέγαρο πολιτισμού ΔΕΝ είναι βιώσιμο και μελετούνται τρόποι μετατροπής του σε άλλου είδους χρήσης. Στη Λευκωσία των 250 χιλιάδων που απέναντι κτίζεται το θέατρο του ΘΟΚ, δεν μπορούσε να υπάρχει μια ειδική αίθουσα για τις Συμφωνικές του δήθεν παραστάσεις ή τα μπαλέτα? Αλήθεια που είναι η μελέτη βιοσημώτητας του Μεγάρου -εκτρώματος? Τι παραδοχές έχουν γίνει? Αγαπητοί μου οι υπερίληκες έχουν χάσει το μέτρο, ζουν σε άλλο ήδη πλανήτη, και θα μας κληρονομήσουν χρέη που για να λειτουργήσεις τέτοιο έκτρωμα, θα πρέπει να έχεις κάθε μέρα παραστάσεις με πλήρη ακροατήριο και προφανώς με εισιτήρια άνω των €50. Ξεχνούν την κουλτούρα μας, το κλίμα της Κύπρου, τον πληθυσμό της , την ποιότητα του πολιτισμού. Είναι φίλοι μου εκτός πραγματικότητας οι Υπερίληκες που διαχειρίζονται τέτοιο Έργο. Αλήθεια το Ολυμπιακό ΜΕΓΑΡΟ με το Μουσείο τι εκθέματα έχει? Τι έσοδα έχει? Είναι απλός μια αχρείαστη βιτρίνα πάνω σε κρατική γη. Έτσι θα καταλήξει και Το Μέγαρο πολιτισμού, στο τέλος γεμάτο ποντικούς, πάνω στη πιο προνομιακή κρατική γη. Ξανασκεφτείτε κύριοι κυβερνώντες…ως την υστάτη και απαλλαγείται το συντομότερο από τους Υπερίληκες που διαχειρίζονται τέτοια έργα. Είναι για το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

Γιώργος

Share

Related posts:

  1. Άρθρο Αναγνώστη – Σχολιασμός Αγώνων Μουντιάλ

Facebook comments:

7 σχόλια

No ping yet

  1. Αναξιμένης says:

    Ναι κύριε Γιώργο, στη Κύπρο χρειαζόμαστε μόνο στάδια γιά τη πάππα – έργα ουσίας – γιά να εκδηλώνεται ακόμα πιό βίαια η απωθημένη θηριωδία της νεολαίας, γιατί στην Κύπρο δεν έχουμε ούτε πολιτισμό, ούτε ιστορία, ούτε αρχαιότητες, ούτε έργα τέχνης να δείχνουμε, ούτε ανθρώπους γραμμάτων, παρα μόνο Υπερήλικες… Θερμά συγχαρητήρια για τη λαμπρότητα, τη διαύγεια και τα υψηλά επίπεδα της διανόησής σας.

  2. Μήτσος says:

    Βρέ καλώς τον, καί μας ελειψες…

    Αφού τίποτε δέν σ αρεσει σε αυτόν τον τόπο των ρατσιστών, τών ακροδεξιών, που δέν θέλουν τα αλλοδαπά λάχανα, καί αφου δέν έχουμε πολιτισμό, ιστορία, φιστούτσια, βαζάνια, κανναουρκα, έργα τέχνης (ο Τακτακαλάς τζαί το λουτρόν της Εμερκές ηντα πώνει;;), ουτε ανθρώπους γραμμάτων τί στο θκιάολο θέλεις τζαι μινίσκεις στήν Κύπρο;;;

    Ολοι εμείς οι ρατσιστές μπακίρα μπακίρα να μαζέψουμε ένα εισιτήριο για νά πάς στό Κουρδιστάν να ησυχάσουμε ..

  3. γιώργος says:

    Είσαι φίλε εκτός πραγματικότητας. Εργα δεν είναι μόνο τα στάδια. Ζεις ήδη σε άλλον πλανήτη. Γιατί δεν απαντάς επί της ουσίας,. αλλά όπως έλεγαν και οι πρόγονοι μας ο ¨¨σιήλος λάσσει εκεί που τρώει¨

  4. Giannis says:

    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ ΓΙΝΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΚΑΛΟΓΗΡΩΝ. ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΦΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΥΡΙΟΙ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.

  5. SuperMario says:

    Δεν θα προωθήσουμε τον πολιτισμό μας με τεράστια κτίσματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του τόπου! Αν υπολογίσει κανείς ότι κάθε παράσταση του ελεύθερου θεάτρου παρακαλοθούν γύρω στους 50 θεατές κατά μέσο όρο -για να μην αναφερθώ σε παραστάσεις χορού κλπ- γιατί χρειαζόμαστε ένα τέρας;;; Για να χωράνε οι θεατές;
    Και αφού πεθαίνουμε για πολιτισμό γιατί δεν στεγάζουμε τις πολλές μικρές ομάδες καλλιτεχνών σε πολύ πιο απλούς και οικονομικούς χώρους ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν; Ας μην κοροϊδευόμαστε!..

  6. onlycy.com says:

    Το άρθρο σου είναι πολύ στοχευμένο και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Έχει τόσες πολλές ομάδες καλλιτεχνών που αξίζουν, ας βοηθούσαν αυτές να δημιουργηθεί κουλτούρα στην Κύπρο, παρά να χρησιμοποιούν τα λεφτά του φορολογούμενου πολίτη για έργα αχρείαστα, όπως θα είναι το Μέγαρο Πολιτισμού.

  7. Φρίξος Χρίστης says:

    Μήπως ο κύριος Γιώργος βάζει και εμένα στους «υπερήλικες»? Η ηλικία των 50 χρονών είναι προχωρημένη και πέρασε πια η καλώς νοούμενη ωριμότητα? Μόνο εικοσάρηδες και τριαντάρηδες μπορούν να εκφέρουν γνώμη στην Κύπρο? Εσύ πόσων χρονών είσαι κύριε Γιώργο? Και γιατί συγκρίνεις το Μέγαρο Πολιτισμού με το Ολυμπιακό ΜΕΓΑΡΟ με το Μουσείο, και όχι με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών που καθημερινά από τοτε που κτίστηκε (πριν 21 χρόνια) διαψεύδει πανηγυρικά εκείνους που είχαν την ίδια γνώμη με εσένα τότε στην Αθήνα? Τις μέλέτες που έχουν γίνει για να αποδειχθεί η χρησιμότητα και η βιοσιμότητα του Μεγάρου τις είδες? Οι αντιδράσεις οφείλονται στις τοπικιστικές νοοτροπίες των αντιδρούντων. Δεν καταλαβαίνουν ότι το όφελος της πωτεύουσας από το Μέγαρο θα έχει παγκύπρια ευεργετικά αποτελέσματα. Νομίζουν ότι ζημιώνει η πόλη τους επειδή η πρωτεύουσα θα αποκτήσει Μέγαρο Πολιτισμού. Σκέφτονται στενοκέφαλα και κοντόφθαλμα.

Σχολιάστε

Τα πεδία Όνομα, Εmail και Ιστοσελίδα είναι προαιρετικά




( Απαραίτητο να το συμπληρώσετε! )

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>